Woda, która dostępna jest w naszych kranach jest chlorowana i zawiera duże ilości nierozpuszczalnych w naszym organizmie soli wapnia i żelaza.
Chlor jest substancją trującą, która łatwo gromadzi się w organizmie. I niestety chlor nie da się zlikwidować poprzez gotowanie. Choć jest kilka sposobów na jego zminimalizowanie w organizmie.Jeden sposób to: dodać cukier.Drugi: odstawić zrobiony napój(herbatę lub kawę) na 2-3 godziny, aby gaz się ulotnił.
Szkodliwe substancje, które znajdują się w wodzie trafiają do naszych komórek organizmu.
Chcesz uniknąć chorób? Zacznij stosować filtr e-Spring. Wodę będziesz mieć do picia i posiłków.
Woda, która popłynie z kranu są jeszcze substancje promieniotwórcze, których również nie eliminujemy przez gotowanie. Samo gotowanie natomiast jest obróbką termiczną wody i z tego względu poddając ją wysokiej temperaturze nie tylko zabijamy w niej mikroorganizmy, ale niwelujemy substancje w niej najcenniejsze. Zamiast obróbki chemicznej można zacząć również stosować filtry.